Hand die renovlies voorzichtig losmaakt van een betonnen muur met een behangafsteker.

Renovlies Verwijderen van Beton: Snelste Manier

Renovlies, een stevig en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt voor wandafwerking, kan een uitdaging vormen om te verwijderen, vooral van betonnen muren.

Of je nu je interieur wilt vernieuwen of beschadigd renovlies wilt vervangen, het verwijderen van renovlies van beton vereist zorgvuldige planning en uitvoering.

In deze blog delen we een stapsgewijze gids om renovlies te verwijderen van betonnen muren, inclusief handige tips voor een succesvolle verwijdering.

Je kunt ook een offerte aanvragen om een behang verwijderaar in te huren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Renovlies Verwijderen van Beton?

Het verwijderen van renovlies van betonnen muren kan nodig zijn om verschillende redenen:

 1. Nieuwe Stijl: Je wilt misschien een ander type wandafwerking aanbrengen om je interieur een frisse uitstraling te geven.
 2. Beschadigd Renovlies: Als het renovlies beschadigd is geraakt door scheuren, vocht of andere factoren, kan het nodig zijn om het te verwijderen en te vervangen.
 3. Renovatie: Tijdens renovatiewerkzaamheden kan het nodig zijn om het renovlies te verwijderen van betonnen muren om toegang te krijgen tot de onderliggende structuur of om beschadigingen te herstellen.

Lees meer handige tips op: Renovlies Behang Verwijderen: Een Stapsgewijze Gids

Stappenplan voor het Verwijderen van Renovlies van Beton:

 1. Voorbereiding: Bescherm de vloer en omringende oppervlakken met afdekfolie of doeken. Zorg voor goede ventilatie in de ruimte.
 2. Losmaken van het Vlies: Gebruik een behangafsteker, plamuurmes of behangstripper om het renovlies voorzichtig los te maken van het betonnen oppervlak. Begin bij een hoek en werk langzaam naar beneden.
 3. Week de Lijm In: Als het renovlies hardnekkig vastzit, gebruik dan warm water om de lijm los te maken. Breng warm water aan op het oppervlak en laat het enkele minuten intrekken.
 4. Verwijder het Vlies: Trek het renovlies voorzichtig van het betonnen oppervlak af terwijl het nog vochtig is. Werk langzaam en voorzichtig om scheuren en beschadigingen aan het beton te voorkomen.
 5. Reinig en Herstel: Verwijder eventuele lijmresten met warm water en een mild reinigingsmiddel. Controleer het betonnen oppervlak op beschadigingen en herstel deze indien nodig voordat je verdergaat met verdere afwerkingen.

Wanneer je een sterke muur wil die glad oogt, kun je het beste scanbehang aanbrengen.

Tips voor een Succesvolle Verwijdering:

 • Werk langzaam en voorzichtig om beschadigingen aan het beton te voorkomen.
 • Gebruik warm water om hardnekkige lijmresten los te maken.
 • Zorg voor goede ventilatie tijdens het verwijderen van het renovlies.

Wil je renovlies laten verwijderen van beton?

Het verwijderen van renovlies van betonnen muren kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en technieken kun je deze klus succesvol klaren.

Ons team kan renovlies verwijderen van beton vanaf 6 euro per vierkante meter. Vraag een offerte aan.

Scroll naar boven