Hand die renovliesbehang voorzichtig losmaakt van de muur met een behangafsteker.

Renovliesbehang Verwijderen: Een Gids voor een Frisse Start

Wil je renovliesbehang verwijderen? Renovlies, met zijn duurzame en strakke afwerking, is een populaire keuze voor wanddecoratie.

Echter, er kunnen momenten zijn waarop je besluit dat het tijd is om het renovliesbehang te verwijderen, misschien voor een nieuwe look of vanwege beschadigingen.

In deze blog delen we een stapsgewijze gids om renovliesbehang te verwijderen, inclusief handige tips voor een succesvolle verwijdering.

Je kunt ook een offerte aanvragen om een behang verwijderaar in te huren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Renovliesbehang Verwijderen?

Het verwijderen van renovliesbehang kan nodig zijn om verschillende redenen:

 1. Nieuwe Stijl: Je wilt mogelijk je interieur een nieuwe uitstraling geven door een ander type wanddecoratie aan te brengen.
 2. Beschadigd Behang: Als het renovliesbehang beschadigd is geraakt door scheuren, vocht of andere factoren, kan het nodig zijn om het te verwijderen en te vervangen.
 3. Renovatie: Tijdens renovatiewerkzaamheden kan het nodig zijn om het renovliesbehang te verwijderen om toegang te krijgen tot de onderliggende muren of om beschadigingen te herstellen.

Na het verwijderen kun je glasvliesbehang aanbrengen, dit geeft de muur een mooie en strakke look.

Stappenplan voor het Verwijderen van Renovliesbehang:

 1. Voorbereiding: Bescherm de vloer en meubels in de kamer met afdekfolie of doeken. Zorg voor goede ventilatie in de ruimte.
 2. Losmaken van het Behang: Gebruik een behangafsteker, plamuurmes of behangstripper om het renovliesbehang voorzichtig los te maken van de muur. Begin bij een hoek en werk langzaam naar beneden.
 3. Week de Lijm In: Als het renovliesbehang moeilijk loskomt, gebruik dan warm water om de lijm los te maken. Breng warm water aan op het oppervlak en laat het enkele minuten intrekken.
 4. Verwijder het Behang: Trek het renovliesbehang voorzichtig van de muur af terwijl het nog vochtig is. Werk langzaam en voorzichtig om scheuren en beschadigingen aan de muur te voorkomen.
 5. Reinig en Herstel: Verwijder eventuele lijmresten met warm water en een mild reinigingsmiddel. Controleer de muur op beschadigingen en herstel deze indien nodig voordat je verdergaat met verdere afwerkingen.

Aanvullende informatie: Renovlies Verwijderen en Nieuw Behang Aanbrengen

Tips voor een Succesvolle Verwijdering:

 • Werk langzaam en voorzichtig om beschadigingen aan de muur te voorkomen.
 • Gebruik warm water om hardnekkige lijmresten los te maken.
 • Zorg voor goede ventilatie tijdens het verwijderen van het renovliesbehang.

Andere diensten die wij aanbieden zijn plafond behangen en renovliesbehang verven.

Renovliesbehang laten verwijderen?

Het verwijderen van renovliesbehang kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en technieken kun je deze klus succesvol klaren.

Zo kun je renovlies behang verwijderen en opnieuw aanbrengen.

Volg het bovenstaande stappenplan en de tips voor een vlekkeloze verwijdering en geniet van een vernieuwde ruimte met een frisse basis voor verdere afwerkingen.

Je kunt ook een offerte aanvragen om het renovliesbehang te laten verwijderen.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven