Hand die behang voorzichtig losmaakt van de muur met een behangafsteker.

Behang Eraf Halen: Een Gids voor een Gladde Start

Het verwijderen van behang kan een van die taken zijn die intimiderend lijken, maar met de juiste aanpak en wat geduld kan het een bevredigende en lonende ervaring zijn.

Of je nu je interieur een nieuwe look wilt geven of gewoon het oude behang wilt vervangen, het proces van behang verwijderen is de eerste stap naar het creëren van een frisse en vernieuwde ruimte.

In deze blog bespreken we stap voor stap hoe je behang kunt verwijderen, inclusief tips en trucs voor een soepel proces.

Je kunt ook een offerte aanvragen voor een behang verwijderaar.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Behang Verwijderen?

Het verwijderen van behang kan verschillende redenen hebben, waaronder:

 1. Veranderende Stijl: Je wilt misschien een ander behangpatroon, verfkleur of muurafwerking aanbrengen om je interieur bij te werken.
 2. Beschadigd Behang: Als het bestaande behang beschadigd is geraakt door vocht, scheuren of andere factoren, kan het verwijderen ervan nodig zijn voordat je een nieuwe afwerking aanbrengt.
 3. Renovatie: Tijdens renovatiewerkzaamheden kan het nodig zijn om het behang te verwijderen om toegang te krijgen tot de onderliggende muren of om beschadigingen te herstellen.

Wil je een woning laten renoveren met behang? Huur dan een renovlies behanger in met ervaring.

Stappenplan voor het Verwijderen van Behang:

 1. Voorbereiding: Bescherm de vloer en meubels met afdekfolie of doeken en zorg voor goede ventilatie door ramen en deuren te openen.
 2. Losmaken van het Behang: Begin bij een hoek en gebruik een behangafsteker, plamuurmes of behangstripper om het behang voorzichtig los te maken van de muur.
 3. Week de Lijm In: Gebruik een spons of verstuiver om warm water op het behang aan te brengen om de lijm los te maken. Laat het water enige tijd intrekken.
 4. Verwijder het Behang: Trek het behang voorzichtig van de muur af terwijl het nog vochtig is. Werk langzaam en voorkom dat het behang scheurt. Zo krijg je het behang er altijd vanaf.
 5. Reinig en Repareer: Verwijder eventuele lijmresten met warm water en een mild reinigingsmiddel. Controleer de muur op beschadigingen en herstel deze indien nodig voordat je verder gaat.
 6. Afwerking: Schuur lichtjes over de muur om een glad oppervlak te creëren voor verdere afwerkingen, zoals schilderen of opnieuw behangen.

Na het verwijderen kun je opnieuw het renovlies behang aanbrengen.

Tips voor een Succesvol Behang Verwijderingsproces:

 • Begin met een kleine sectie om te oefenen voordat je verdergaat naar grotere oppervlakken.
 • Gebruik warm water om de lijm los te maken en het verwijderen van het behang te vergemakkelijken.
 • Werk langzaam en voorzichtig om beschadigingen aan de muur te voorkomen.

In deze webshop kun je renovlies kopen en laten aanbrengen.

Wil je behang eraf laten halen?

Het verwijderen van behang kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste aanpak en wat doorzettingsvermogen kun je het succesvol uitvoeren.

Onze behang verwijderaars kunnen deze klus voor je doen vanaf €6 per vierkante meter. Wil je dat wij je behang eraf halen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven