Hand die behang voorzichtig losmaakt van de muur met een behangafsteker.

Behang Verwijderen: Een Stap-voor-Stap Gids voor een Frisse Start

Behang verwijderen kan een uitdagende klus lijken, maar met de juiste aanpak en gereedschappen kun je deze taak efficiënt en zonder veel gedoe uitvoeren.

Of je nu een nieuw behang wilt aanbrengen, de muur opnieuw wilt schilderen of gewoon een frisse start wilt maken in je interieur, het verwijderen van behang is de eerste stap naar een vernieuwde ruimte.

In deze blog delen we een gedetailleerde stap-voor-stap gids om behang te verwijderen, samen met handige tips en trucs voor een soepel proces.

Je kunt ook een offerte aanvragen voor een behang verwijderaar.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Behang Verwijderen?

Het verwijderen van behang kan nodig zijn om verschillende redenen, waaronder:

 1. Nieuwe Look: Je wilt misschien je interieur een nieuwe uitstraling geven door een ander behangpatroon, verf of wandbekleding aan te brengen.
 2. Beschadigd Behang: Als het bestaande behang beschadigd is geraakt door vocht, scheuren of andere factoren, kan het nodig zijn om het te verwijderen en te vervangen. Dit kun je laten doen door onze behangerservice.
 3. Renovatie: Tijdens renovatiewerkzaamheden is het verwijderen van behang vaak een eerste stap om toegang te krijgen tot de onderliggende muur of om beschadigingen te herstellen.

Dit is de beste manier om behang eraf te halen.

Stappenplan voor het Verwijderen van Behang:

 1. Voorbereiding: Bescherm de vloer en eventuele meubels in de kamer met afdekfolie of doeken. Zorg voor goede ventilatie door ramen en deuren te openen.
 2. Losmaken van het Behang: Gebruik een behangafsteker, plamuurmes of behangstripper om het behang voorzichtig los te maken van de muur. Begin bij een hoek en werk naar beneden. Onze behanger kan dit ook voor je doen.
 3. Week de Lijm In: Als het behang hardnekkig vastzit, gebruik dan een spons of verstuiver om warm water op het behang aan te brengen. Laat het water enige tijd inwerken om de lijm los te maken.
 4. Verwijder het Behang: Trek het behang voorzichtig van de muur af terwijl het nog vochtig is. Werk langzaam en voorkom dat het behang scheurt.
 5. Reinig de Muur: Verwijder eventuele achtergebleven lijmresten met warm water en een mild reinigingsmiddel. Gebruik een schraper of spons om de muur schoon te maken.
 6. Inspectie en Herstel: Controleer de muur op eventuele beschadigingen en herstel deze indien nodig met vulmiddel. Schuur vervolgens de muur lichtjes om een glad oppervlak te creëren voor verdere afwerking. Zo kun je op muren glasvezelbehang aanbrengen of oneffenheden te verbergen.

Tips voor een Succesvol Verwijderingsproces:

 • Begin met een kleine, gemakkelijk bereikbare sectie om jezelf vertrouwd te maken met het proces voordat je verdergaat.
 • Werk langzaam en voorzichtig om te voorkomen dat de muur beschadigd raakt tijdens het verwijderen van het behang.
 • Gebruik warm water om hardnekkige lijmresten los te maken en het verwijderen te vergemakkelijken.

Wat kost behang laten verwijderen?

Het verwijderen van behang kan een tijdrovende klus zijn, maar met de juiste aanpak en gereedschappen kun je deze taak succesvol uitvoeren.

Ons team kan je behang verwijderen vanaf 5 euro per vierkante meter. Vraag een offerte aan.

Scroll naar boven