Hand die renovlies 200 gram voorzichtig losmaakt van de muur met een behangafsteker.

Renovlies 200 gram Verwijderen: Een Gids voor een Vlekkeloze Muur

Renovlies 200 gram is een stevige en duurzame optie voor wandafwerking, maar er kunnen momenten zijn waarop je besluit dat het tijd is om het te verwijderen.

Of het nu gaat om het veranderen van de stijl van je interieur of het herstellen van beschadigingen, het verwijderen van renovlies 200 gram vereist zorgvuldige planning en uitvoering.

In deze blog delen we een stapsgewijze gids om renovlies 200 gram te verwijderen, inclusief handige tips voor een succesvolle verwijdering.

Je kunt ook een offerte aanvragen om een behang verwijderaar in te huren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Renovlies 200 gram Verwijderen?

Het verwijderen van renovlies 200 gram kan nodig zijn om verschillende redenen:

 1. Nieuwe Stijl: Je wilt misschien een ander type wandafwerking aanbrengen om je interieur een frisse uitstraling te geven. In veel gevallen wordt er gekozen voor vliesbehang aanbrengen en sauzen.
 2. Beschadigd Vlies: Als het renovlies 200 gram beschadigd is geraakt door scheuren, vocht of andere factoren, kan het nodig zijn om het te verwijderen en te vervangen.
 3. Renovatie: Tijdens renovatiewerkzaamheden kan het nodig zijn om het renovlies 200 gram te verwijderen om toegang te krijgen tot de onderliggende muren of om beschadigingen te herstellen. Hiervoor kun je onze renovlies behangservice inschakelen.

Stappenplan voor het Verwijderen van Renovlies 200 gram:

 1. Voorbereiding: Bescherm de vloer en meubels in de kamer met afdekfolie of doeken. Zorg voor goede ventilatie in de ruimte.
 2. Losmaken van het Vlies: Gebruik een behangafsteker, plamuurmes of behangstripper om het renovlies 200 gram voorzichtig los te maken van de muur. Begin bij een hoek en werk langzaam naar beneden.
 3. Week de Lijm In: Als het renovlies 200 gram moeilijk loskomt, gebruik dan warm water om de lijm los te maken. Breng warm water aan op het oppervlak en laat het enkele minuten intrekken.
 4. Verwijder het Vlies: Trek het renovlies 200 gram voorzichtig van de muur af terwijl het nog vochtig is. Werk langzaam en voorzichtig om scheuren en beschadigingen aan de muur te voorkomen.
 5. Reinig en Herstel: Verwijder eventuele lijmresten met warm water en een mild reinigingsmiddel. Controleer de muur op beschadigingen en herstel deze indien nodig voordat je verdergaat met verdere afwerkingen.
 6. Beschadigingen: Soms moet je scheuren in stucwerk herstellen. Dit is nodig om een egale ondergrond te krijgen voor behang. Dit noemen we de muur behangklaar laten stucen.

Tips voor een Succesvolle Verwijdering:

 • Werk langzaam en voorzichtig om beschadigingen aan de muur te voorkomen.
 • Gebruik warm water om hardnekkige lijmresten los te maken.
 • Zorg voor goede ventilatie tijdens het verwijderen van het renovlies.

Lees ook: Renovlies Verwijderen van Gipsplaat: Een Stap-voor-Stap Gids

Wil je renovlies 200 gram laten verwijderen?

Het verwijderen van renovlies 200 gram kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en technieken kun je deze klus succesvol klaren.

Onze behang verwijderaars kunnen deze lastige klus voor je uitvoeren vanaf 6 euro per vierkante meter. Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven