Hand die voorzichtig renovlies van een gipsplaat losmaakt met een behangafsteker.

Renovlies Verwijderen van Gipsplaat: Een Stap-voor-Stap Gids

Wil je renovlies verwijderen van gipsplaat? Houdt er dan rekening mee dat renovlies een stevig en duurzaam materiaal is.

Het kan dus een uitdaging vormen om te verwijderen, vooral van gipsplaat.

Of je nu je interieur wilt vernieuwen of beschadigd renovlies wilt vervangen, het verwijderen van renovlies van gipsplaat vereist zorgvuldige planning en uitvoering.

In deze blog delen we een stap-voor-stap gids om renovlies te verwijderen van gipsplaat, inclusief handige tips voor een succesvolle verwijdering.

Je kunt ook een offerte aanvragen om een behang verwijderaar in te huren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Renovlies Verwijderen van Gipsplaat?

Het verwijderen van renovlies van gipsplaat kan nodig zijn om verschillende redenen:

 1. Nieuwe Stijl: Je wilt mogelijk een ander type wandafwerking aanbrengen om je interieur een frisse uitstraling te geven.
 2. Beschadigd Renovlies: Als het renovlies beschadigd is geraakt door scheuren, vocht of andere factoren, kan het nodig zijn om het te verwijderen en te vervangen.
 3. Renovatie: Tijdens renovatiewerkzaamheden kan het nodig zijn om het renovlies te verwijderen van gipsplaat om toegang te krijgen tot de onderliggende muren of om beschadigingen te herstellen.
 4. Snelheid: Heb je een project dat snel af moet? Bekijk dan eens de kosten van een spoed behanger.

Stappenplan voor het Verwijderen van Renovlies van Gipsplaat:

Voorbereiding: Bescherm de vloer en meubels in de kamer met afdekfolie of doeken. Zorg voor goede ventilatie in de ruimte.

 1. Losmaken van het Renovlies: Gebruik een behangafsteker, plamuurmes of behangstripper om het renovlies voorzichtig los te maken van de gipsplaat. Begin bij alle behangsoorten altijd in een hoek en werk langzaam naar beneden.
 2. Week de Lijm In: Als het renovlies moeilijk loskomt, gebruik dan warm water om de lijm los te maken. Breng warm water aan op het oppervlak en laat het enkele minuten intrekken.
 3. Verwijder het Renovlies: Trek het renovlies voorzichtig van de gipsplaat af terwijl het nog vochtig is. Werk langzaam en voorzichtig om scheuren en beschadigingen aan de gipsplaat te voorkomen.
 4. Reinig en Herstel: Verwijder eventuele lijmresten met warm water en een mild reinigingsmiddel. Controleer de gipsplaat op beschadigingen en herstel deze indien nodig voordat je verdergaat met renovlies aanbrengen.

Je kunt ook renovlies door onze behanger laten aanbrengen.

Tips voor een Succesvolle Verwijdering:

 • Werk langzaam en voorzichtig om beschadigingen aan de gipsplaat te voorkomen.
 • Gebruik warm water om hardnekkige lijmresten los te maken.
 • Zorg voor goede ventilatie tijdens het verwijderen van het renovlies.

Zitten er nog plekjes of oneffen plekken op je wand? Dit zijn de kosten voor stucwerk schuren.

Wil je renovlies laten verwijderen van gipsplaat?

Het verwijderen van renovlies van gipsplaat kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en technieken kun je deze klus succesvol klaren.

Volg het bovenstaande stappenplan en de tips voor een vlekkeloze verwijdering en geniet van een vernieuwde ruimte met een frisse basis voor verdere afwerkingen.

Je kunt door ons renovlies laten verwijderen van muren en plafonds. Vraag hier een offerte voor aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven