Een hand vult scheurtjes in de muur op met vulpasta voorafgaand aan het aanbrengen van renovlies.

Renovlies Opvullen: Hoe en Waarom

Renovlies opvullen is een essentiële stap om een perfect gladde en naadloze afwerking van je wanden te bereiken.

Of je nu kleine scheurtjes wilt verbergen of een egaal oppervlak wilt creëren voor verdere afwerking, het opvullen van renovlies kan je helpen om het gewenste resultaat te bereiken.

In deze blog duiken we dieper in op het proces van renovlies opvullen, inclusief tips en technieken voor een professionele afwerking.

Je kunt ook een offerte aanvragen voor de beste prijs.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Renovlies Opvullen?

Renovlies opvullen is het proces van het vullen van kleine scheurtjes, gaatjes of andere oneffenheden in de wanden voordat het renovlies 150 gram wordt aangebracht.

Dit zorgt voor een gladde en strakke basis voor het renovlies, wat resulteert in een perfect afgewerkte muur.

Lees ook onze tips voor het verwijderen van renovatievlies.

Waarom Renovlies Opvullen?

Het opvullen van renovlies biedt verschillende voordelen:

  1. Verbeterde esthetiek: Het opvullen van oneffenheden zorgt voor een glad oppervlak, wat resulteert in een professionele afwerking.
  2. Duurzaamheid: Door scheurtjes en gaatjes op te vullen, versterk je met bouwbehang de structuur van de muur en voorkom je toekomstige schade.
  3. Betere hechting: Een gladde ondergrond zorgt voor een betere hechting van het renovlies, waardoor het langer mooi blijft zitten.

Hoe Renovlies Op te Vullen: Stap-voor-Stap Gids

  1. Voorbereiding: Reinig de wanden grondig en verwijder eventueel loszittend materiaal. Zorg ervoor dat de wanden volledig droog zijn voordat je begint met opvullen.
  2. Vullen van Oneffenheden: Gebruik een geschikte vulpasta of reparatiemiddel om scheurtjes, gaatjes en andere oneffenheden op te vullen. Breng de pasta gelijkmatig aan met een plamuurmes en strijk het glad.
  3. Schuren: Laat de opgevulde plekken volledig drogen volgens de instructies op de verpakking van het reparatiemiddel. Schuur vervolgens de opgevulde plekken lichtjes op met fijn schuurpapier om een glad oppervlak te creëren.
  4. Stof verwijderen: Veeg het stof van de geschuurde plekken af met een schone, droge doek om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon is voordat je het renovlies aanbrengt.
  5. Renovlies aanbrengen: Nadat de opgevulde plekken volledig zijn opgedroogd en geschuurd, kun je beginnen met het aanbrengen van het renovlies zoals gebruikelijk.

Wil je meer weten over onze diensten? Ons team kan ook je trapgat schilderen of je trapgat behangen.

Renovlies laten opvullen

Renovlies opvullen is een belangrijke stap om een perfecte afwerking van je wanden te bereiken.

Door kleine scheurtjes en gaatjes op te vullen, creëer je een gladde en strakke basis voor het renovlies, wat resulteert in een professionele en duurzame afwerking.

Volg deze stap-voor-stap gids en geniet van een prachtig resultaat in jouw woningrenovatieproject.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven