Een hand met een plamuurmes die renovatievlies voorzichtig losmaakt van de muur.

Renovatievlies Verwijderen: Een Complete Gids

Hoe moet je renovatievlies verwijderen?  Er kunnen momenten zijn waarop je besluit dat het tijd is om het renovatievlies te verwijderen, misschien voor een nieuwe look of vanwege beschadigingen.

In deze uitgebreide gids bespreken we alles wat je moet weten over het verwijderen van renovatievlies, inclusief de benodigde stappen, tips en voorzorgsmaatregelen.

Je kunt voor renovatievlies laten verwijderen een offerte aanvragen voor de beste prijs.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Renovatievlies Verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om renovatievlies te verwijderen:

 1. Verandering van Stijl: Je wilt misschien je interieur veranderen en een ander type wandafwerking gebruiken.
 2. Beschadigd Vlies: Als het renovatievlies beschadigd is geraakt door scheuren, krassen of andere schade, kan het nodig zijn om het te verwijderen en te vervangen.
 3. Renovatieproject: Tijdens grootschalige renovatieprojecten kan het nodig zijn om het renovatievlies te verwijderen om toegang te krijgen tot de onderliggende structuren of om nieuwe wandafwerking aan te brengen.

Lees meer handige tips op: Behang van Renovlies Verwijderen: Tips en Stappenplan

Stappen voor het Verwijderen van Renovatievlies:

 1. Voorbereiding: Bescherm de vloer en meubels in de kamer met afdekfolie of doeken. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is.
 2. Losmaken van het Vlies: Gebruik een plamuurmes of behangafsteker om het renovatievlies voorzichtig los te maken van de muur. Werk net als bij glasvezelbehang verwijderen van boven naar beneden en werk in kleine secties.
 3. Verwijderen van Lijmresten: Nadat het vlies is verwijderd, gebruik je een oplossing van warm water en afwasmiddel om eventuele achtergebleven lijmresten te verwijderen. Dep de muur droog met een schone doek.
 4. Herstellen van de Ondergrond: Controleer de muur op eventuele beschadigingen en herstel deze indien nodig met vulmiddel. Schuur vervolgens de muur lichtjes om een glad oppervlak te creëren voor verdere afwerking.
 5. Afvoeren van het Vlies: Zorg ervoor dat je het verwijderde renovatievlies op de juiste manier afvoert volgens de lokale voorschriften voor afvalverwerking.

Wanneer je wand gestuct is moet je het behang er voorzichtig afhalen, je trekt anders de stuc mee.

Tips en Voorzorgsmaatregelen:

 • Werk langzaam en voorzichtig om te voorkomen dat de muur beschadigd raakt tijdens het verwijderen van het renovatievlies.
 • Draag geschikte beschermende kleding en een stofmasker om jezelf te beschermen tegen stof en vuil tijdens het proces.
 • Als het verwijderen van het renovatievlies te uitdagend lijkt, overweeg dan om een professionele renovatiebedrijf in te huren om de klus te klaren.

Wil je renovatievlies laten verwijderen?

Het verwijderen van renovatievlies kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en technieken kun je deze klus succesvol klaren.

Ons team kan je helpen om de muren weer behangvrij te maken! Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven