Hand die behang van renovlies voorzichtig losmaakt van de muur met een plamuurmes.

Behang van Renovlies Verwijderen: Tips en Stappenplan

Het verwijderen van behang van renovlies kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste technieken en voorbereiding is het goed te doen.

Of je nu je interieur een nieuwe look wilt geven of renovatiewerkzaamheden uitvoert, het verwijderen van behang van renovlies kan een noodzakelijke stap zijn.

In deze blog bespreken we stap voor stap hoe je behang van renovlies kunt verwijderen, samen met handige tips voor een soepel proces.

Je kunt ook een offerte aanvragen voor de beste prijs.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Behang van Renovlies Verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom je behang van renovlies zou willen verwijderen:

 1. Nieuwe Stijl: Je wilt misschien een ander behangpatroon of een andere wandafwerking aanbrengen voor een frisse uitstraling van je interieur.
 2. Renovatie: Tijdens renovatiewerkzaamheden kan het nodig zijn om het behang van renovlies te verwijderen om toegang te krijgen tot de onderliggende muur of om beschadigingen te herstellen. Dit zie je vaak bij wanden met glasvlies behang.
 3. Beschadigd Behang: Als het behang van renovlies beschadigd is geraakt door scheuren, vocht of andere factoren, kan het nodig zijn om het te verwijderen en te vervangen. Zo kun je simpel en snel behang verwijderen.

Stappenplan voor het Verwijderen van Behang van Renovlies:

 1. Voorbereiding: Bescherm de vloer en eventuele meubels in de kamer met afdekfolie of doeken. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is.
 2. Losmaken van het Behang: Gebruik een behangafsteker of plamuurmes om het behang van renovlies voorzichtig los te maken van de muur. Werk van boven naar beneden en werk in kleine secties om het proces te vergemakkelijken. Deze werkwijze is ook van toepassing op een glasvezel behang muur.
 3. Stoombehandeling (optioneel): Als het behang van renovlies moeilijk loskomt, kun je een stoombehandeling toepassen met een behangafstomer om de lijm los te maken en het verwijderen te vergemakkelijken.
 4. Verwijderen van Lijmresten: Nadat het behang van renovlies is verwijderd, gebruik je warm water en een mild reinigingsmiddel om eventuele achtergebleven lijmresten van de muur te verwijderen. Dep de muur droog met een schone doek.
 5. Inspectie en Reparatie: Controleer de muur op eventuele beschadigingen en herstel deze indien nodig met vulmiddel. Schuur vervolgens de muur lichtjes om een glad oppervlak te creëren voor verdere afwerking.

Wanneer je dit hebt gedaan kun je zelf op de muren renovlies aanbrengen.

Tips voor een Soepel Verwijderingsproces:

 • Werk langzaam en voorzichtig om te voorkomen dat de muur beschadigd raakt tijdens het verwijderen van het behang van renovlies.
 • Zorg voor goede ventilatie in de kamer tijdens het proces om de dampen van eventuele reinigingsmiddelen te verspreiden.
 • Overweeg om een behangafstomer te gebruiken voor hardnekkig behang of grote oppervlakken.

Wil je behang van renovlies laten verwijderen?

Het verwijderen van behang van renovlies kan een uitdagende klus zijn, maar met geduld, de juiste technieken en voorbereiding kun je het succesvol uitvoeren.

Om beschadigingen te voorkomen aan je gestucte muur kun je ons team inhuren. Wij halen je renovlies voorzichtig weg met de juiste techniek. Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven